joi, 7 mai 2015

Macin Maraton



Sambata am fost la Macin Maraton sau Maratonul Carpatilor in miniatura un concurs greu, traseul avand atat drumuri forestiere cat si urcari abrupte intr-o zona foarte frumoasa, un concurs organizat de prieteni pentru prieteni :) ca sa spun asa.
Despre organizare destul de buna chiar daca au existat ratacitii, eu unul nu am avut nici o problema fiind intr-o zona total necunoscuta am mers cu ochi deschisi dupa marcaje si harta si nu am avut probleme, mi s-a parut ca au fost chiar prea multe semne:).
Nu am apucat sa alerg prea mult de la Postavarul Night incoace dar o sa vina si vremea alergarilor:) nu am mers prea tare, chiar daca am inceput sa ies cu bicicleta, cu gandul sunt inca in iarna asa ca nu m-am grabit deloc, am vrut si sa ma bucur de trecerea prin zona:).
Dupa concurs am mai stat la povesti ca doar nu am batut atata drum  ca sa plecam imediat.
A doua zi am plecat prin Podisul Babadagului,printr-o zona superba, spre Cetatea Enisala, o cetate ridicata de puterea imperiala bizantina si de cea comerciala genoveza la sfarsitul secolului al XIII-lea si la inceputul secolului al XIV-lea si ulterior inclusa in sistemul defensiv al Tarii Romanesti, iar mai apoi fiind transformata in garnizoana a Imperiului Otoman.
Dupa care am vizitat gospodaria taraneasca conservata in situl Enisala. Am pornit prin satele lipovenilor spre Tulcea de unde am mers paralel cu Dunarea pe un drum numai bun de biciclit spre Braila si de acolo spre Brasov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iarna

 Iarna astronomica s a incheiat a fost plina de timp petrecut in natura .. Echipa Garajul Linia Tura Compania Aproape Dimineata Echipa Masea...