joi, 11 iunie 2015

Pe bicicleta la ProPark adventure



Sfarsitul asta de saptamana a fost rezervat pentru ProPark adventure un concurs organizat de ProPark in parteneriat cu CPNT nu puteam lipsi cu toate ca sambata seara trebuia sa dau subsemnatul pe la munca:)... zis si facut am plecat cu bita vineri urmand drumul relativ paralel cu DN-ul pe unde a fost tura de cicloturism acum cativa ani cu cateva opri in plus ca tot nu ma grabesc drept urmare am vizitat Biserica fortificata din Sanpetru care dateaza din secolul al XIII lea, a urmat apoi Bod, o scurta oprire la Feldioara de unde am mai luat cateva pliante:) sa stiu ce sa mai vizitez am luat-o spre Haghig si lungul drum spre Aita mare. O scurta oprire si la Miclosora si dupa ce am vazut si Ulmul din Capeni vechi de 300 de ani a urmat un forestier de vreo 12 km din Augustin in Racos.
Ajuns la scoala mi-am ocupat locul in post alaturi de Maria care ma astepta de ceva timp. Am asteptat sa tot vina concurenti si ei numai veneau asa ca ne-am pus la somn dupa ce am fost instintati de Cornel ca avem voie sa facem lucru asta.
Primi concurenti au ajuns la noi in post pe la 9:30 sambata cand eu ma pregateam de plecare:) nu inainte de a vizita castelul din Racos care dateaza din anul 1626 a fost o resedinta nobiliara a grofului Sukosd, care o primise de la Gabriel Bethlen, pacat ca nu este prea intretinut...
Cum a ajuns Timea sa-mi ia locul am si plecat e lung drumul pana in Brasov si eu nu plec din Racos pana nu vad coloanele de bazalt, adevarate orgii de piatra:) care au rezultat in urma raciri lavei vulcanice, dupa ce am vazut coloanele de bazalt m-am oprit si la Lacul de Smarald care cu a lui culoare iti fura imediat ochi:) este situat pe un drum in apropierea coloanelor, dupa lac a urmat bineinteles vulcanul stins :)unde i-am gasit si pe ceilalti voluntari:), unde zici ca esti pe alta planeta:)... pacat de toate locurile astea care ar trebui poate mai mult ingrijite si promovare.
La vulcan am stat foarte putin ma cam grabeam spre casa...:) asa ca am dat pedale am luat-o pe DN la intoarcere m-am gandit ca bag DN pana in Maierus si de acolo, numai ca m-a ajutat Manu si am ajuns mai repede la Bod  multumesc:) acolo am facut o scurta pauza la biserica forticata care dateaza din jurul anului 1300 apoi am pornit spre Harman, pe un drum la fel de pitoresc asemenea celui pe care am mers cu o zi in urma:).
Ajuns in Harman am vizitat biserica fortificata cate dateaza din secolul al XIII lea unde am ramas placut surprins de numarul de turisti prezenti:)
Dupa aceea am plecat spre Sacele peste campuri admirand muntii care se vedeau in fata:).
Duminica dupamasa am fost impreuna cu Simona si Horia pe drumul care pleaca din zona Panselelor spre Dambu morii de unde ne-am intors pe sub padure spre Brasov. Am o fost o plimbare benefica, ca tot nu ne-am mai intalnit de mult sa socializam.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iarna

 Iarna astronomica s a incheiat a fost plina de timp petrecut in natura .. Echipa Garajul Linia Tura Compania Aproape Dimineata Echipa Masea...