luni, 5 martie 2012

Tabara de iarna CPNT 2012







Cu gandul ca: Iarna nu de poti duce la munte spunand ca vei face un lucru ci doar poti spera ca muntele isi va deschide bratele si te va lasa sa-l vizitezi ca pe un  vechi prieten:) am aterizat  la Voina luni in jurul 8 seara impreuna cu Florin si Luci. Dupa ce mancam un pic ce au adus baieti( carora le multumesc de drum si de toate cele) pornim spre cabana Cuca - base camp pentru tabara de iarna CPNT 2012.
Drumul spre cabana il facem la frontale intr-un ritm lejer ca doar avem in fata o saptamana de cantonament:)) cum am numit-o noi. Ajungem la cabana, pe care o gasesc complet schimbata de la ultima vizita(Tabara de iarna 2010) si ii gasim pe ceilalti la masa, ii salutam si ne alaturam lor pentru a manca o supa si niste ciuperci cu mamaliga. Dupa masa ne instalam in pod si mai stam putin la barfa inainte de culcare.
Ziua de marti din cauza ca afara ninge dimineata decid ca nu o sa merg in nici o tura si o sa stau la cabana pentru a lua parte la un curs practic de construire a unui iglu. La inceput zapada nu prea era buna dar pe masura ce a iesit soarele am putut taia blocuri si in loc de un iglu am reusit impreuna cu George, Nicu, Andreea si Cezar sa construim 2 adaposturi. Balan impreuna cu Vlad, Florin si Luci au urcat pe schiuri spre Saua Gradisteanu iar Smendre impreuna cu Alexandra, Andrei si Bejan s-au dus la cocotz. Seara am alergat impreuna cu Florin, Luci si Balan pana la Voina un drum pe care nu stiam la ora aceea ca il voi parcurge in fiecare zi:)) de unde am continuat cu masina pana la Leresti. La intoarcere ne-am intalnit cu Catalina si Mariuca.

Ziua de miercuri, cu toate ca si miercuri a nins dimineata am pornit impreuna cu Florin, George si Mariuca spre Vf.Papusa dar din cauza vremi, era white out afara, un vant cum rar am vazut nu am reusit sa ajungem nici macar pana sa. Ne oprim la stana de jos pentru a manca si a ne relaxa putin, dupa care coboram la cabana. Dupa masa am iesit impreuna cu Florin si Mariuca la o alergare pana laVoina si inapoi. Ceilalti au facut o tura de ski pana pe Vf. Gainatul Mare si au coborat la cabana
Ziua de joi, nimic diferit la vreme, dimineata iarasi ninge cu toate aceste impreuna cu Luci, Catalina si George hotaram sa pornim intr-o "tura sinucigasa" spre Vf.Papusa:)) reusim sa ajungem pe un vant care mai avea putin si ne zbura de acolo de sus:)) un pic mai puternic ca in ziua precedenta dar deosebirea este ca vizibilitatea este maxima si privelistea este de vis, Craiul, Fagarasul


toate sunt  superbe, efortul a meritat la vale am facut o super coborare cu placa:D. Seara am alergat pana la Voina si de acolo pana in Leresti cu masina pentru a mai cumpara diverse lucruri care s-au terminat. Ceilalti au urcat si ei pe skiuri unii pana pe Vf.Batrana, altii pana la stana din Saua Gradisteanu
Ziua de vineri sau ziua in care am inotat in zapada:)) am plecat in tura cu Alexandra si Mariuca alaturi de schiori:) Smendre, Balan, Bogdan si Heea. Am mers destul de bine pana la momentul in care zapada a atins cota genunchilor, cota care a tinut mult timp moment in care ne-am departit de schiori si am continuat in doua viteze: incet si deloc:)) dar lucru acesta nu ne-a   impiedicat sa ajungem la o super stana, loc de vis unde am si stat la odihna vreo ora:D. Am coborat cu gandul ca fain ar fi la vara cu bitza pe aici. A fost o super tura care s-a terminat cu o cantare pe cinste in drum spre cabana:D. Seara am avut program de somn general:))
Ziua de sambata a fost una saraca in activitati inca resimtind plimbarea de vineri am luat placa in spate si am atacat urcarea spre Saua Gradisteanu dar vremea de afara(white out) si starea zapezi care se transformase in crusta m-au infrant si dupa o tura am coborat la cabana unde am jucat carti si diverse "jocuri de cabana", seara a continuat pe acorduri de chitara pana tarziu in noapte.
Ziua de duminica a fost rezervata plecari spre casa dupa 6 zile care au trecut foarte repede lucru care nu face decat sa ma intristreze dar vor veni si alte zile de distractie de maine la scoala si bineinteles la  munca nu la intins mana:)).
Concluzii:
A fost o saptamana care a trecut repede petrecuta printre prieteni si in a caror companie m-am simtit foarte bine.
A fost o tabara in care am reusit sa ma relaxez atat fizic, cat si psihic intr-o zona super faina in care voi reveni intotdeauna cu placere.
Cabanierul a avut unele scapari care nu se fac, dat fiind ca  pana la urma, urmei am platit pentru serviciile oferite, lucru care tind sa cred ca a devenit o problema in Romania zilelor noastre.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iarna

 Iarna astronomica s a incheiat a fost plina de timp petrecut in natura .. Echipa Garajul Linia Tura Compania Aproape Dimineata Echipa Masea...