marți, 8 iunie 2010

Tura Crai

Dupa ce din cauza sesiuni nu prea am reusit sa fac prea multe...am raspuns pozitiv la propunerea lui Smendre de a face o tura de 2 zile in Crai chiar dc una din zilele turei era in aceeasi zi cu crosul Sacele; drept urmare ma intalnesc sambata dimineatza cu Smendre,Timea,Victor,Gabi,Cezar, Andrei si Oana.
Punctul de plecare in tura am fost Plaiul Foii am urcat pe Malul Galben pana la Refugiul Sperantelor(fosta cabana Ascunsa) locul unde trebuia sa innoptam dar din cauza ca era ocupat am decis ca o dormim in unul din refugiile din creasta (Ascutit sau Saua Grind) ne oprim pentru o scurta pauza de masa.Incepem urcusul pe Valcelul cu fereastra unul din traseele nemarcate ale Pietrei Craiului, o scurta descriere a traseului pe care am gasit-o in Kargel"Vîlcelul cu Fereastră face parte din bazinul Padinei lui Rîie. Obîrşia lui se află sub Muchia Răchitei şi este marcată de o ,,fereastră" care găureşte o muchie secundară; această muchie formează malul drept al Vîlcelului cu Fereastră, despărţindu-l de Vîlcelul cu Smirdar, paralel cu acesta. Malul stîng al Vîlcelului cu Fereastră îl formează Muchia Răchitei, cumpăna apelor dintre Padina lui Călineţ şi Padina lui Rîie.
Accesul la Vîlcelul cu Fereastră se face din Brîul Ciorînga Mare, în apropierea Refugiului Ciorînga Mare . Părăsind poteca din brîu, în dreptul primului vîlcel întîlnit în cale, socotit de la refugiu spre nord, şi urcînd direct pe grohotişul din fir, întîlnim imediat prima săritoare, înaltă şi surplombantă, pe care o trecem prin dreapta, folosindu-ne de crengile jnepenilor ca de o coardă fixă naturală."
Si o harta:


pe Valcel:

Iesim in creasta undeva pe la ora 3

Oana, Timea, Victor si Andrei pornesc pe creasta pana in varful Ascutit de unde vor cobora pe Padinile frumoase iar eu cu Gabi, Smendre si Cezar continuam pe creasta pana in Piscul Baciului. Ajungem in vf La Om pe la ora 6 si ne gandim sa coboram in Grindul de tabla, refugiul pe care il gasim foarte greu din cauza ceti care ne-a urmarit toata ziua, facem pana la refugiu cam 3 ore un drum pe care normal il faci in jumatate de ora.
A doua zi vremea parea sa fie foarte frumoasa in urcusul nostru spre creasta zarim si o capra neagra care isi lua linistita masa de dimineatza...din pacate nu am apucat sa ii mai facem si poza;ajunsi in creasta

ne decidem sa coboram pe La lanturi.

Facem cam 2 ore pana la Zaplaz

si decidem sa mai balaurim putin prin padure asa ca ne bagam pe Braul de jos pana iesim in valceul Vladusca de acolo coboram direct spre Plaiul Foii loc unde ne intalnim cu Dani si Geta care facuseram si ei o tura de o zi in Crai , bem o bere mai stam la povesti si pornim spre Brasov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iarna

 Iarna astronomica s a incheiat a fost plina de timp petrecut in natura .. Echipa Garajul Linia Tura Compania Aproape Dimineata Echipa Masea...